herinneringsreportage

Herinneringsreportage Winterswijk

Herinneringsreportage van Cor in Winterswijk

Drie jaar geleden kreeg Bellona de diagnose borstkanker. Een periode van onzekerheid brak aan.

Bellona is een oud klasgenoot van mij, in de jaren 80 zaten we bij elkaar in de klas op de LEAO in Winterswijk maar na ons examen verloren we elkaar uit het oog en later bleek dat Bellona was verhuisd naar Veenendaal.

Dankzij Social media kregen we weer contact met elkaar en in 2017 kwam ze bij mij in de studio voor een “fotomodel shoot”, jeetje wat hadden we een leuke dag alsof we al die jaren gewoon contact hadden gehouden.

In 2019 kreeg ik bericht van Bellona dat er borstkanker bij haar was geconstateerd. Verschrikkelijk! Er komt weer veel bij mij boven van mijn zus en we houden contact.

Weer een verschrikkelijk bericht

En afgelopen februari weer een verschrikkelijk bericht… haar man heeft darmkanker met uitzaaiingen. Ongeloof dat het noodlot in dit gezin weer toeslaat.
Dus bedenk ik me geen moment en stuur Bellona een bericht want wij weten beide als geen ander hoe oneerlijk het leven kan zijn.
Haar man, Cor, blijkt ongeneeslijk ziek te zijn. De enige behandeling die hij kan krijgen is levensverlengend.

Ik bied het gezin aan om nog een mooie herinneringsreportage in Winterswijk te maken met elkaar. Een blijvende herinnering dus Bellona en haar gezin boeken een nachtje in B&B De Lamme Hertog (ze overnachten in de vroegere kamer van mij lieve zus Janine) en op zondagmorgen 30 maart komen ze bij mij in de studio. We beginnen met een kop koffie en praten elkaar bij.
Daarna gaan we het bos in en maken we een wandeling door het bos waarbij ik tussendoor mooie herinneringen vastleg en wordt er gelachen maar ook een traan gelaten. En dat mag.

Na onze wandeling bekijken we de foto’s in mijn studio, drinken we nog wat en nemen we weer afscheid.

Ik blijf achter met een dubbel gevoel… wat fijn dat ik dit heb mogen doen maar jeetje wat staat dit gezin de komende tijd te wachten. De chemo is gestart. Wat gaat dit net Cor doen. En hoe lang mogen zij nog van en met elkaar genieten.

De foto’s zijn prachtig geworden een kleine selectie deel ik met jullie. Lieve Cor, Bellona en Eva, ik blijf jullie volgen en zie dat jullie mooie herinneringen blijven maken met elkaar. Fijn om te zien hoe positief jullie in het leven staan!